192.168.1.1 – Instruktion för inloggningssida

192.168.1.1 är en privat IP-adress som används för att ansluta till en routers administrationspanel. 192.168.ll är fördefinierat av routingföretagen som standardgatewayadress och kan användas för att göra olika ändringar i routerinställningarna.

Hur ansluter jag till 192.168.1.1?

För att logga in på 192.168.1.1, följ dessa steg –

 1. Öppna en webbläsare och navigera till  http://192.168.1.1   eller skriv   192.168.1.1   i webbläsarens adressfält.
 2. En inloggningssida kommer att uppmanas att ange användarnamnet och lösenordet.
 3. Ange användarnamn och lösenord i de angivna fälten.
 4. Du kommer nu att loggas in i routerns administrationspanel.

Obs!  Om du inte kan komma åt routerns administrationspanel 192.168.1.1, försök använda en annan IP-adress –  192.168.0.1  eller  10.0.0.1  .

Har du glömt IP-adressens användarnamn och lösenord?

Om du har glömt användarnamnet och lösenordet för IP-adressen eller om de inte fungerar kan du –

 • Titta på manualen / rutan eller på baksidan av routern. (eller kolla listan med standardanvändarnamn och lösenord).
 • Om du har ändrat lösenordet och tappat bort eller glömt det måste du göra en fabriksåterställning. För att göra detta, leta efter en liten RESET-knapp dold på baksidan av din router. Håll knappen intryckt i cirka 10 till 15 sekunder med ett gem eller nål. Routern startar om och återgår till standardinställningarna.

Hur ändrar jag ruttens IP-adress?

Standard-gateway-IP-adressen tilldelas i förväg av din ISP, men en användare kan dock konfigurera den efter deras behov. Det ändras ofta för att hindra hackare från att komma åt din adminpanel, förhindra DDoS-attacker eller bara för att lägga till ett extra lager av säkerhet. Så här gör du det –

TP-link: 

 1. Logga in på din standardadministratörspanel på 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 (admin / admin är användarnamnet och lösenordet)
 2. Gå till Avancerade inställningar> Nätverk> LAN.
 3. I fältet “IP-adress” kan du ändra den till önskad adress, till exempel 192.168.1.2.
 4. Spara den och routern startas om för att tillämpa ändringarna.

D-link: 

 1. Logga in på din routers konfigurationssida (användarnamn: admin och lösenord: admin / tom)
 2. Gå till Konfiguration> Nätverksinställningar.
 3. Nu hittar du routerns IP-adressfält.

NETGEAR:

 1. Logga in på NetGear-routerns inställningssida till 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 eller så kan du komma åt via http://www.routerlogin.net eller http://www.routerlogin.com.
 2. Som standard är användarnamnet  admin  och lösenordet är  lösenord .
 3. När du är ansluten går du till Avancerat> i den vänstra menyn, går till “Inställning”> LAN-inställning.
 4. Under LAN TCP / IP-konfiguration ser du IP-adressen. Ändra 10.10.10.1 enligt dina preferenser.
 5. Tillämpa ändringarna så startar systemet om för att uppdatera inställningarna.

Hur som helst, under processen är något fel, du kan återställa din router till fabriksinställningar så att alla anpassningar återställs.

Att skydda ditt WiFi-nätverk är viktigt för att förhindra obehörig åtkomst. Följ de grundläggande reglerna som att aktivera WPA2-kryptering, ställa in ett starkt lösenord, inaktivera WPS ger mer säkerhet eftersom det är en gammal metod för synkronisering mellan nätverk, aktivera MAC-adressfiltrering och ibland uppdatera din routers firmware. Här är en komplett guide om hur du skyddar ditt WiFi-nätverk.

Hur återställer jag din router?

För många hårdvarukomponenter på datorer och återställning av nätverket är ett sätt att fixa saker. Routern är också en av de utrustningarna som ibland behöver återställas för att den ska fungera normalt. Det finns olika anledningar till varför du kanske vill återställa din router, eftersom inte alla är en nörd som kan fixa saker normalt.

Routern låter dig ansluta till internet och ibland har du några problem med internet och det är svårt att förstå det verkliga problemet. Ibland glömmer du routerns lösenord som är obekvämt för alla. Ett av sätten att åtgärda dessa problem är att återställa routern till fabriksinställningarna.

Att återställa routern är enkelt, men det finns saker som ändras under en fabriksåterställning. Efter att ha återställt en router, här är några saker du bör vara redo för:

 • Nytt routernamn och lösenord
 • Nytt användarnamn och lösenord för WiFi
 • Nytt ISP-användarnamn och lösenord
 • Port vidarebefordran återställs
 • Brandväggsinställningar återställs.

Så här återställer du din router:

 • På baksidan av din router finns det en liten återställningsknapp på baksidan av routern. Leta reda på den här knappen.
 • Använd nu en stift medan du håller routern på och tryck på knappen. Du måste trycka på återställningsknappen i några sekunder (cirka 10 sekunder).
 • Beroende på modell och typ av fyra routrar blinkar eller ändras lamporna. De kan också bara bli solida, men det kommer att bli olika aktivitet i lamporna när du trycker och håller ned återställningsknappen.
 • Lämna återställningsknappen nu och om du gjorde det korrekt återställs din router nu. Det gör din router som ny.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This